Image thumbnail

ABOUT

ANHYDROUS CELLAR DOOR

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία του Anhydrous Winery

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ο οινοποιός του Κτήματος Αβαντίς κ. Απόστολος Μούντριχας, ανακάλυψε μια βαθιά σχέση με τη Σαντορίνη και την έντονη προσωπικότητα του Ασύρτικου, μιας γηγενούς ποικιλίας αμπέλου που φημίζεται για τα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Οδηγούμενος από αυτό το πάθος, ξεκίνησε το έργο του στη Σαντορίνη το 2012.

Το 2021, μετά από σχεδόν μια δεκαετία αφοσίωσης και καινοτομίας, ο κ. Μούντριχας ίδρυσε το Anhydrous Winery. Η οινοποιητική του φιλοσοφία είναι βαθιά ριζωμένη στον πειραματισμό με αρχαίες τεχνικές για την παραγωγή σύγχρονων κρασιών που παρουσιάζουν καθαρότητα και πρωτογενή ποικιλιακά χαρακτηριστικά.

Τα Anhydrous κρασιά μαρτυρούν το μοναδικό terroir της Σαντορίνης, αντανακλώντας την άνυδρη (ξηρή) γη του νησιού, το μεγαλείο της γης του, το ηφαιστειακό έδαφος, τον έντονο ήλιο, τη δροσερή θαλάσσια αύρα και τον κυκλαδίτικο αέρα. Αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται για να δημιουργήσουν κρασιά με ξεχωριστή και έντονη προσωπικότητα, αποτυπώνοντας την ουσία αυτής της μοναδικής περιοχής ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης).

Το Anhydrous Winery υπερηφανεύεται για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας σφραγισμένα με την ακατέργαστη ομορφιά της Σαντορίνης. Πρόκειται για τα Anhydrous κρασιά, ένα αρμονικό μείγμα παράδοσης, καινοτομίας και της φυσικής αίγλης του νησιού.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ANHYDROUS WINERY

Το Οινοποιείο βρίσκεται στην Έξω Γωνιά και λειτουργεί αποκλειστικά ως χώρος παραγωγής.

 Επισκεφθείτε τo Anhydrous Cellar Door

Μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από την καρδιά των Φηρών, το Anhydrous Cellar Door σας προσκαλεί να ξεκινήσετε ένα ταξίδι με αισθήσεις. Από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, προσφέρουμε ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες κρασιών, απολαυστικά γεύματα στο εστιατόριό μας και καθηλωτικά μαθήματα μαγειρικής.

Εξερευνήστε την πλούσια ιστορία και τις καινοτόμες τεχνικές πίσω από τα βραβευμένα κρασιά μας απολαμβάνοντας το εκπληκτικό περιβάλλον της Σαντορίνης. Είτε είστε λάτρης του κρασιού είτε είστε περίεργοι ταξιδευτές, το Anhydrous Winery υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία.

Ελάτε μαζί μας και απολαύστε τις γεύσεις της Σαντορίνης, κατασκευασμένες και όμορφα παρουσιασμένες. Στο γοητευτικό χωριό Κοντοχώρι, το Anhydrous Winery είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη της παραγωγής κρασιού. Αυτή η γαλήνια τοποθεσία αποτυπώνει την ουσία του μοναδικού terroir της Σαντορίνης, με κρασιά που αντικατοπτρίζουν αληθινά τον χαρακτήρα του νησιού.

AVANTIS SANTORINI OINOPOIEIO
ΕΔΑΦΟΣ

Αμμώδης σύσταση –  ένα μίγμα από θηραϊκή γη, λάβα και ελαφρόπετρα, ηφαιστειακής προέλευσης και έχει ηλικία περίπου 3.600 χρόνια.

ΚΛΙΜΑ

Mεσογειακό με ισχυρούς θερινούς αιγαιοπελαγίτικους ανέμους, τα Μελτέμια. Λιγοστή βροχόπτωση. Τα αμπέλια ποτίζονται από την ατμοσφαιρική υγρασία θαλάσσιων ομιχλών

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Το Ασύρτικο παράγει κρασιά με υψηλή οξύτητα, αυστηρή δομή, γευστικό πλούτο, με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Οι άλλες γηγενείς ποικιλίες είναι τα Αθήρι, Αηδάνι, Μανδηλαριά, Μαυροτράγανο

CELLAR DOOR

Ένας πολυχώρος αφιερωμένος στην κουλτούρα του κρασιού. Ξεναγήσεις, γεύμα στο εστιατόριο, μόνο 10΄ περίπατο από τα Φηρά.

AVANTIS SASNTORINI OINOTOURISMOS

Discover. Taste. Enjoy.

ANHYDROUS CELLAR DOOR

Μια βιωματική εμπειρία, με ένα πολύ πρωτοποριακό μοντέλο γευστικής δοκιμής, διαδραστικό με τον επισκέπτη, ώστε να γνωρίσει και να έχει πάντα στην καρδιά του ένα μέρος της οινικής Σαντορίνης μαζί του.

#anhydrous

Use our hashtag and share your lifetime experience on Instagram

0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty